KateřinaK píše:Ještě se zeptám - u zaměstnanců bude evidovaným nepeněžním příjmem také částka kalkulované náklady plus příspěvek FKSP?
KateřinaK píše:
Vyplývá mi z toho, že budu evidovat ve mzdových listech důchodců, protože to je minimální částka, tak z toho žádné daně ani odvody nevyplynou, pouze mi musí důchodci podepsat Prohlášení (pokud ho jinde nemají). Chápu to správně? Bylo by to pracné, ale ne nemožné.
KateřinaK píše:Poslal jsem si dotaz a pokusím se zde vložit odpověď:
Vyplývá mi z toho, že budu evidovat ve mzdových listech důchodců, protože to je minimální částka, tak z toho žádné daně ani odvody nevyplynou, pouze mi musí důchodci podepsat Prohlášení (pokud ho jinde nemají). Chápu to správně? Bylo by to pracné, ale ne nemožné.
aanicka píše:
Dobrý den,
a pokud mi prohlášení nepodepíše, protože podepsal jinde, budu mu to zdaňovat a jelikož u nás nemá žádný příjem, dostane se mi do "mínusu" a já po něm budu chtít peníze na daň?
Vůbec si to nedovedu představit.
KateřinaK píše:To je zajímavé, já mám přímo ze školení, že důchodce nelze vyloučit, dle citace zákona 250/2000, §33/3 - "fond....je určen zaměstnancům v pracovním poměru,....., důchodcům, kteří při prvém odchodu.......atd." Přímo bylo řečeno - nelze je vyloučit. No doufám, že žádný z našich důchodců spoření nebude mít.
KateřinaK píše:Já snad nevěřím vlastním očím!!! To je teda výklad. Takže teoreticky - když budu z volné části fondu přispívat zaměstnancům např. na stravování, a přijde důchodce, že by chtěl přispět na penzijko - komu dám přednost, když budou zdroje omezené?
Januli píše:Dobrý den,
v případě přispívání na produkty na stáří, jak budete řešit poplatky v bance? Bude je hradit zaměstnavatel (škola) nebo zaměstnanec?
A pokud zaměstnanci skončí pracovní poměr např. k 31.8., tak v poslední srpnové výplatě už mu nelze vyplatit příspěvek? Ve výplatě za červenec tedy dostane jak červencový, tak i srpnový příspěvek?
Pořád mi spousta věcí není jasných.
Moc děkuji za odpovědi
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků