Milá Waja,
říkat oni to mají tak a my tak.... to není to správné
vzpomenu si na to jak Pepíček říkal "ale Honza dostal taky pětku tatínku"
Pracuji jako hospodářka ve škole už dost dost let, opravdu. Nikdy by mne ani nenapadlo , že když "oni" chodí dřív domů,
proč né já !
Máte podepsanou pracovní smlouvu na 8 hodin denně ? Chcete chodit domů dřív o jednu hodinu ? Tak si udělejte na léto změnu
pracovní smlouvy na úvazek 7 hodin denně a můžete chodit o hodinu domů dříve.
Ze své několikaleté zkušenosti Vám mohu říct, že se vždy těším na prázdniny, že si udělám tu práci, na kterou nemám
v průběhu školního roku čas. NIKDY opravdu NIKDY nestihnu všechno co si naplánuji. Jestli vy máte vše OK, klobouk dolů.
U nás to funguje tak, že si mohu na období od 8.7.2019 do 23.8.2019 požádat o kluznou pracovní dobu. To je, že musím být v práci od 8:00 hodin do 13:30 hodin. Ostatní hodiny práce si plánuji podle sebe (třeba přijdu v 6:00 hodin a odejdu ve 13:30 a druhý den jsem ve škole pak déle....)
A za týden musím odpracovat v práci celkem 40 hodin. Pokud mám nějaké hodiny přesčas, mohu si je vybrat jako náhradní volno, na to ale musím mít schválenou žádanku od ředitele školy (že mohu čerpat toho a toho dne tolik a tolik hodin a uvést od...do..)
My zaměstnanci chceme, aby náš zaměstnavatel dodržoval všechny zákony a předpisy v náš prospěch, jak na ně máme právo. Tak i vy musíte dodržovat podmínky pracovní smlouvy, kterou jste podepsali.
HEZKÉ LÉTO