Ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s účtováním faktury za obědy zaměstnanců. Naše škola přispívá pouze a jedině 10Kč z FKSP za každý oběd zaměstnanci, ale celková cena za oběd je 60Kč. Takže každý zaměstnanec doplácí na oběd 50Kč. Zavedená praxe u nás ve škole je ta, že faktura se zaeviduje do číselné řady faktur FKSP, následně je ten sám měsíc pohledávka stržena zaměstnancům ve mzdě a poslána na účet FKSP v den výplatního termínu - tj. 10. další měsíc.
Mně se tento způsob moc nelíbí, protože způsobuje každý měsíc rozdíl ve fin. krytí FKSP. Raději bych volila tu variantu, že bych fakturu za obědy účtovala do běžných faktur a pouze nějakým vnitřním dokladem bych zatížila FKSP jenom tím vlastním příspěvkem, a to až v den přijetí faktury, tedy následující měsíc. (Samozřejmě kromě prosince, kdy bych respektovala konec roku a doúčtovala to včas). Co si o tom myslíte? Jak to děláte Vy?