Můžeme přispívat na tuto smlouvu?

penzijní připojištění, životní pojištění, příspěvky na stravné, ošatné aj., podmínky poskytování

Můžeme přispívat na tuto smlouvu?

Příspěvekod pmaja » stř 19. čer 2024 14:38:22

Dobrý den, prosím Vás o radu - nějak se v tom plácám. Naprostá většina zaměstnanců chce přispívat na penzijní - to mi je jasné. 1 zaměstnankyně na životko, ale to splňuje podmínky, každý rok si jej uplatňuje do daní a kromě toho je zaměstnaná ještě jinde a její druhý zaměstnavatel také na toto pojištění přispívá (takže to je v "cajku"). Ale teď tady jeden nový mladý učitel donesl čerstvě uzavřenou smlouvu a mně se ta smlouva nezdá. Sice je tam napsáno varianta PRO daňové výhody, ale měsíční pojistné je jen 30 Kč. Pojistná doba je 20.6.2024 - 20.6.2061. Pojistná částka smrt - riziková složka 10 000 Kč. Mně ta pojistná částka přijde (pro tyto účely malá). |:-(|
Prosím, co myslíte?
Děkuji moc.
pmaja

Re: Můžeme přispívat na tuto smlouvu?

Příspěvekod jitumk » čtv 20. čer 2024 8:17:26

Dobrý den,
to má být jako životní pojištění?? :?
Nedokážu si představit, kdo - která společnost by uzavřela takovou smlouvu. Osobně bych zavolala na centrálu té společnosti, která měla tuto smlouvu uzavřít a jako sama za sebe bych se zajímala jaký nejlevnější produkt mi mohou nabídnou,.... Prostě, abych zjistila, zda je možné něco takového opravdu založit. On to mohl založit nějaký nováček (neználek) a z toho mohlo vzniknout toto.

Pokud by šlo o penzijní, tak je příspěvek 30,00 Kč asi možný, protože nám na školení FKSP řekli, že si nemusí zaměstnanec platit měsíčně nic. Stačí mít založenou smlouvu, na kterou nahlásí příspěvek zaměstnavatele a my to nemáme řešit a příspěvek poslat.

Každopádně bych se nad tou smlouvou pozastavila a důkladně popřemýšlela, zda na ni budu přispívat.
jitumk

Příspěvekod refi » čtv 20. čer 2024 9:30:41

pojistné plnění v případě úmrtí ve výši 10 tis. Kč je úplně běžné, pokud nemá rodinu a nechce nikoho po své smrti zabezpečit (jen náklady na pohřeb). pro takového člověka je důležitější to, co dostane během svého života. nicméně měsíční platba 30 Kč je tak nízká, že mi moc reálná nepřijde. zkusila bych se ho na to poptat a případně zadat do nějaké kalkulačky na pojištění jeho vstupní údaje, co mi to vyplivne ..
refi
Moderátorka

Příspěvekod pmaja » čtv 20. čer 2024 12:24:10

No on mně nejdřív přinesl jinou a na dost větší částku, jenže tam nebyla žádná spořící složka a samotná pojišťovna mi potvrdila, že na tuto smlouvu nelze přispívat. Takže jsem mu to takto přednesla a teď přinesl tuto. Zřejmě ji uzavřel jen kvůli tomu příspěvku zaměstnavatele, což už nechápu vůbec. Na tu pojišťovnu jsem znovu zaslala dotaz ohledně této smlouvy, ale zatím bez odezvy. Obrátila jsem se ještě na metodičku našeho zřizovatele.
Já nevím, jestli to je i u Vás, ale já už jsem z těch příspěvků docela otrávená. Na "produkt na stáří" přispíváme letos prvně (protože musíme), doposud jsme přispívali na brýle, zuby, knihy, dovolenou. Poměrně dost pedagogů má neustále potřebu se mnou o tom diskutovat. Udělali jsme kvůli tomu poradu, vypsala jsem jim základní body na nástěnku, ale je to furt dokola. Nechápou proč musí mít ve smlouvě sjednaný příspěvek zaměstnavatele a je jim zatěžko si to zařídit (banka daleko, nemají čas .....), důchodci si ke mně chodí stěžovat, že nebudou mít nárok na státní příspěvek, tak že tedy penzijko zrušili a že je to nespravedlivé ....... Další po mně chce, abych mu řekla jaké jsou poplatky za vedení účtu u penzijní společnosti ...... a vrchol byl, když mi jeden pedagog přinesl smlouvu o stavebním spoření a tvrdil, že je to produkt na stáří .......
Takže se móóóc těším až (promiňte mi ten výraz) vodtáhnou všichni na prázdniny!
pmaja

Příspěvekod refi » čtv 20. čer 2024 13:20:41

no můžu vás uklidnit, že ač už nejsem ve školství, je to všude stejné :D |:-(|

proto jsem začala uvažovat nad využitím umělé inteligence a vložením chatbotu na náš intranet, tak jak to už má kdejaký eshop i státní správa atd. prostě otázky, na které se lidé ptají stále dokola a na ně odpovědi, prostě se prokliká k tématu. když už se na mně začali lidé obracet, jaký je nejlepší produkt na spoření na stáří, tak jsem se zkusila vrátit v čase tak o 30 let zpět a vzpomenout si, co jsem potřebovala k práci mzdovky vědět tenkrát a co všechno teď. je to masakr :?

tak se držme, lepší to nebude, chystá se na nás registr DPP a od ledna ještě přitvrdí :rofl:
refi
Moderátorka

Příspěvekod jitumk » pát 21. čer 2024 9:27:33

pmaja píše:Takže se móóóc těším až (promiňte mi ten výraz) vodtáhnou všichni na prázdniny!

Mluvíte mi z duše :lol: . Mám to naprosto stejně. Vždycky si říkám, že jim všechny ty prázdniny moc přeju, protože díky nim já mám klid :yahoo: .

Co se týče smluv jsou vaši zaměstnanci opravdu "kreativní", já naštěstí takovou zkušenost nemám. Ti naši se jen cítí uražení, že po nich chci kopii smlouvy, když to je jejich soukromá záležitost ......... :D
jitumk

Příspěvekod pmaja » stř 26. čer 2024 9:31:18

Tak na tu smlouvu přispívat nemůžeme z důvodu nízké pojistné částky - odpověděl mi náš FÚ.
pmaja

Příspěvekod pmaja » úte 09. črc 2024 9:10:42

Pro zajímavost - má to další vývoj. Pojišťovák tvrdí, že nejde o životní pojištění, ale o dlouhodobý investiční produkt a že to takto schválně těm mladým uzavírají, aby na to mohl zaměstnavatel přispívat!!!!! Ten zaměstnanec si sám platí 30 Kč měsíčně!!!!
Ta smlouva vypadá jako "normální" životko. Žádnou jinou smlouvu na DIP jsem neviděla, takže to nemůžu porovnat. Chjo!
pmaja

Příspěvekod refi » stř 10. črc 2024 8:48:17

pmaja píše:Pro zajímavost - má to další vývoj. Pojišťovák tvrdí, že nejde o životní pojištění, ale o dlouhodobý investiční produkt a že to takto schválně těm mladým uzavírají, aby na to mohl zaměstnavatel přispívat!!!!! Ten zaměstnanec si sám platí 30 Kč měsíčně!!!!
Ta smlouva vypadá jako "normální" životko. Žádnou jinou smlouvu na DIP jsem neviděla, takže to nemůžu porovnat. Chjo!

to jako vážně?
my tedy přispíváme nově i na DIP a zatím máme pouze 2.
název ale zní: Smlouva o obstarání nákupu a prodeje investičních nástrojů (CONSEQ) nebo Rámcová smlouva o vydání investičních akcií (TRIGEA). toto se opravdu nedá splést se životním pojištěním :thumbs up:
zajímalo by mě, co mají v názvu v té smlouvě u vás ...
refi
Moderátorka

Zpět na Benefity