Ahoj,
moje nyní hojné zkušenosti se slevami a dokládáním "plné výše":
Důchodci někdy sami nevědí, co pobírají, takže jejich čestné prohlášení je k ničemu, je to zastřeno vidinou slevy, na kterou důchodci okamžitě slyší. Snažili se mi místo Rozhodnutí o důchodu předkládat Oznámení o lednovém zvýšení, ale z toho nepoznáte nic... kromě částky, která vás nezajímá

Takže opravdu nejlepší je čerstvé potvrzení ze sociálky, které vystavuje sociálka na počkání.
Dostaly se mi do rukou takové skvosty jako Rozhodnutí o přiznání, kde v druhé větě je, že se starobní důchod od toho data nevyplácí... tak to asi nebude důchod v plné výši, že? Ale slevu chtějí, ale doložit správné potvrzení je děsný problém...
Anebo že měli kdysi v minulosti zaměstnavateli hlásit, že jsou už pobirateli důchodu? Cha! Až sleva je zbavila studu!
Ale tohle je z těch novinek ještě nejmenší zlo... zadá se to a pojede to... horší je to s ošetřovačkama...
Jo a taky bych od Vemy uvítala nějaký seznam jen těch, kteří slevu uplatňují...když existuje seznam zaměstnanců, za které uplatňuje slevu zaměstnavatel...
Pa!