Jaký úvazek?

doba určitá, neurčitá, zkušební doba, kratší pracovní doba, nepravidelná pracovní doba

Jaký úvazek?

Příspěvekod pmaja » sob 23. srp 2025 16:52:31

Dobrý den, prosím Vás, může znát Vaše názory nebo výši Vašeho úvazku?
Jsem krátce v novém zaměstnání - jsem zaměstnancem obce a starosta má takovou představu, že bych půl úvazkem měla práci na obci (pokladna, výběr poplatků, mzdy pro cca 20 osob) a půl úvazkem pracovala jako účetní a sekretářka ZŠ, kterou obec zřídila. Já se ale domnívám, že toto účetnictví není jen na půl úvazku (pominu teď to, že bývalá ředitelka školy a účetní skončily ve zlém a že účetnictví jsem převzala tak, že jsem dostala kupu papírů). Škola má 1. stupeň, jídelnu, MŠ. Zaměstnanců ve škole je 21 + pár občasných DPP Mám mít na starosti účetnictví + sekretařinu.
Prosím Vás, jak to máte Vy?
pmaja

Re: Jaký úvazek?

Příspěvekod jitumk » ned 24. srp 2025 21:55:10

Dobrý den,
pracuji na větší škole než vy = MŠ i ZŠ + ŠJ, ŠK, ŠD, do toho doplňková činnost a cca 50 zaměstnanců a mám 1,25 úvazku (1 celý jako ekonomka a 0,25 jako mzdová účetní).
Pokud jsem to pochopila správně, tak děláte ve škole všechno i mzdy, majetek,.... za mě je 0,5 úvazku málo, aspoň 0,75 by vám měli dát a teď než se zajedete i klidně 1,0, aby byl prostor to tam dát do kupy, a pak ať vám to kdyžtak sníží, ale na to si třeba pak ani nevzpomenou, protože budou rádi, že vše funguje. :)
Rozhodně se ozvete a řekněte si o víc.
jitumk

Příspěvekod pmaja » pon 25. srp 2025 15:18:50

Děkuji moc.
pmaja

Příspěvekod refi » úte 26. srp 2025 7:58:24

naprosto souhlasím s názorem jitumk. obecně jsou tyto práce velmi podceňované jak finančně, tak časově. jestli je zaměstnanců 20 nebo 50 je sice rozdíl, ale v obou případech musíte znát všechno, jako každá jiná mzdová účetní. já jsem pracovala 6 let jako ekonom, finanční účetní a personalista na škole, která měla cca 70 zaměstnanců a mzdy jsem dělala na IČ, protože se prostě do úvazku už nevešly. například projekty tak nějak přišly samy a začaly se množit a nikoho ani nenapadlo, kolik práce s tím účetní má a jak náročné to je. popravdě to byl pro mě impuls odejít ze školství po 19 letech úplně. a to byla jen škola, bez jídelny, školky atd. do toho musíte chodit na školení, k lékaři, máte dovolenou a nikdo vás nezastoupí, vše je nutné potom dodělat. myslete na to, až budete za sebe bojovat, jinak to potlačíte před sebou a dostanete se do bodu, kdy budete dělat chyby z přepracování nebo to odnese zdraví. moc držím palce :thumbs up:
refi
Moderátorka

Příspěvekod pmaja » úte 02. zář 2025 10:23:41

Moc Vám děkuji za podporu.
pmaja

Zpět na Pracovní smlouvy, dohody