Školní asistent - nepedagog - zdroj financování

doba určitá, neurčitá, zkušební doba, kratší pracovní doba, nepravidelná pracovní doba

Školní asistent - nepedagog - zdroj financování

Příspěvekod lenka.mzdovka » pon 13. led 2025 15:59:47

Dobrý den,
v jedné z "mých" MŠ končily Šablony a nevystačily peníze na financování školního asistenta až do konce kal. roku 2024. Paní ředitelka vymyslela, že napíše dodatek k pracovní smlouvě, kde uvede, že pozice bude v 12/24 financována z prostředků na nepedagogy (tam bylo peněz naopak hodně). Já jsem v tom neviděla problém, protože školní asistent je nepedagog, limit počtu zaměstnanců pro nepedagogy v roce 2024 nebyl závazný ukazatel a peníze jsme na výplatu tohoto platu měli.
Nicméně teď mi bylo řečeno úřednicí z magistrátu, že toto nelze, že jde o porušení rozpočtové kázně, protože školní asistent se může hradit pouze z evropských dotací a nelze použít státní prostředky. Já tomu nerozumím, kdyby tedy neexistovaly evropské dotace, tak škola nemůže zaměstnat školního asistenta? Existuje tedy nějaký seznam pozic, který je pro čerpání rozpočtu na nepedagogy v pořádku?
Děkuji
lenka.mzdovka

Re: Školní asistent - nepedagog - zdroj financování

Příspěvekod witty » pon 13. led 2025 20:23:58

Tak do toho dodatku napište zároveň změnu - že od 1.12. zaměstnanec vykonává práci referenta, administrativního pracovníka nebo uklízečky (něco najdete v katalogu prací).
Papír snese všechno. Vlk se nažere a paní z magistrátu zůstane celá....
witty

Re: Školní asistent - nepedagog - zdroj financování

Příspěvekod lenka.mzdovka » čtv 16. led 2025 8:38:06

Děkuji, nakonec jsme to udělaly tak, že EU smlouvu jsme ukončily k 30.11.24, navázaly na to novou smlouvu, kde jsme zvolily snad správnou nepedagogickou pozici, která odpovídala platovému zařazení školní asistentky, tuto smlouvu jsme uzavřely jen na měsíc a od ledna už zase pojede nová smlouva z EU. Bylo to proto, aby se tedy i papírově oddělily pracovní pozice financované z EU a ze státu. Tím, že smlouvy navazovaly nevznikl problém s přihláškami/odhláškami a zároveň se nemuselo řešit, co s tím, že na pozici školní asistentky nikdo měsíc nepracoval. Jediný problém, který jsme se rozhodly neřešit je řetězení smluv na dobu určitou, protože obecně u pozic financovaných z EU se řetězení toleruje, tak snad to v tomto případě projde taky - vážné provozní důvody. Jen tu p104 jsem musela předělávat ručně |:-(|
lenka.mzdovka

Zpět na Pracovní smlouvy, dohody