OP JAK II.

domácí i zahraniční, žádosti, rozpočty, smlouvy, čerpání, vyúčtování, prezentace

OP JAK II.

Příspěvekod savy » ned 23. lis 2025 23:01:40

Prosím, čerpá už někdo tento projekt? Já se teď odjinud dozvěděla, že máme 5% spoluúčast, sice mi bylo divné že je částka na halíře, ale tabulku s malými písmenky jsem podrobně nezkoumala a p. ředitelka mi to neřekla. Chápu správně, že z každé položky budu účtovat účtovat 5% z provozu, i z platů a odvodů? Takže s tím musí dopředu souhlasit zřizovatel? Předchozí čtvrtletí opravím každý účet hromadně jednou částkou, ale tím pádem mám špatně i výkaz P1-04 a nikdo si toho nevšiml.
Ještě mě napadá že pak budou platy i odvody na halíře, to výkaz P1-04 vůbec nepobere, zaokrouhlujete? Jak to pak vyjde celkově? A jak to máte vyřešené ve mzdovém programu? Máme KEO a tam nějaké procenta nenastavím. Moc děkuji.
savy

Re: OP JAK II.

Příspěvekod savy » pon 24. lis 2025 14:19:24

Ale podle tohoto bych to vůbec nemusela řešit?

Pravidla pro žadatele a příjemce zjednodušených projektů
5.9.4 Pravidla spolufinancování (str. 45)

V případě, že je příjemce dle podmínek stanovených výzvou povinen spolufinancovat projekt
z vlastních zdrojů, je povinnost splněna tím, že příjemce splní cíl projektu (naplní účel dotace), přičemž
pro projekt obdrží nevratnou přímou pomoc (dotaci) ve výši celkových způsobilých výdajů snížených
o částku připadající na podíl vlastního spolufinancování. Příjemce neprokazuje vlastní spolufinancování
v účetnictví – v souladu s kap. 8.1. je předmětem kontroly ze strany ŘO výhradně splnění jednotek
aktivit.
savy

Zpět na Granty a projekty