od jitumk » pát 31. led 2025 12:40:23
Dobrý den,
zapátrala jsem v paměti a vzpomněla si, že jsme měli jednu dotaci, která byla proplacena expost a byla částečně i investiční, tak jsem mrkla do historie účta a zjistila jsem, že našem případě jsme žádost o dotaci (fakturu za její zpracování) platili jako službu 518/321, tj. nezapočítávala se jako vedlejší náklad k investici = našla jsem k tomu něco na účetním portále a vkládám jako přílohu.
Zpracování studie jsem u jiné dotace účtovala také do nákladů na 518/321, ale přímo jako uznatelný náklad uhrazený z dotace, protože to bylo přímo v rozpočtu té žádosti uvedeno jako uznatelný náklad (jako součást dotace), ale tam nebyla žádná investice, takže nebyla ani jiná možnost jak SÚ 518.
Proč to tady tak vypisuji = píšete, že nemáte na IF dost financí, třeba by Vám, pomohlo přeúčtování podání té žádosti na 518/321, a pak bych si v tomto roce zažádala o pomoc zřizovatele.
U nás, když jsem neměli na investici, která byla zaplacená expost, jsme dostali od zřizovatele návratnou dotaci určenou na předfinancování schválené dotace.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.