hygienické normy

HACCP, kontroly, pracovní oděvy, úklid, zkušenosti, kuchyňská technika, školení a jiná specifika jídelen

hygienické normy

Příspěvekod markytka » úte 25. kvě 2010 10:15:05

Prosím, v které vyhlášce najdeme jak dlouho a jakým způsobem lze uchovávat maso, popř. další suroviny? Bohužel se v této situaci nemohu optat přímo vedoucí ŠJ. Díky
markytka
 
Příspěvky: 176
Registrován: úte 03. bře 2009 8:00:25

Re: hygienické normy

Příspěvekod magma » úte 25. kvě 2010 20:11:39

No tak chlazené maso 48 hodin. Jinak většina dodavatelů masa na faktuře-dodacím listu uvádí dobu spotřeby.
magma
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 16. bře 2009 11:11:39

Re: hygienické normy

Příspěvekod markytka » stř 26. kvě 2010 6:36:21

A může se maso přijaté v syrovém stavu zmrazit? Je na to někde nějaká vyhláška?
markytka
 
Příspěvky: 176
Registrován: úte 03. bře 2009 8:00:25

Re: hygienické normy

Příspěvekod magma » stř 26. kvě 2010 19:51:06

Nesmí!!! Některá hygienička omluví jeden kilový balíček masa v mrazáku. Museli by jste mít šokery.
magma
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon 16. bře 2009 11:11:39


Zpět na Hygiena a ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 0 návštevníků