naše zkušenosti s ajťákama

nezávazně o čemkoliv pro odpočinek od čísel a papírů

naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod refi » stř 17. úno 2010 10:39:25

zkouším otevřít diskuzi na téma - my a správci IT.

když jsem na toto místo nastoupila před už skoro třemi lety, maličko jsem s nimi bojovala, protože mi totálně očesali instalační práva, v podstatě si mohli na dálku chodit kdykoliv na můj počítač - prý to tak dělají všem, aby nemuseli lítat ze svého kutlochu nahoru a dolů. to jsem samozřejmě hned ze začátku s podporou vedení zrušila, přece jen tu mám personalistiku a mzdy.
nicméně - je to zvláštní sorta lidí. máme tady 2 mladé kluky a jednoho pána v letech, všichni jsou i učitelé. na správce IT mají sepsány dohody na celý školní rok, mají stanoven max počet hodin, které si mohou měsíčně vykazovat a oni si vykazují přesně tento max počet hodin :x máme u nás 6 pc učeben plus kanceláře a kabinety, na každého připadají zhruba dvě učebny a pár počítačů mimo ně. je mi jasné, že práce mají pořád dost, ale přece jen - není absolutně žádná kontrola, jak dlouho a co vlastně dělají. mají totiž povolen tzv. vzdálený přístup a mohou počítače ve škole udržovat z domu (teda kromě toho mého svatého nedotknutelného :mosking: ).
tak by mě zajímalo, jak to máte s ajťáky u vás, jestli jste schopni nějakým způsobem kontrolovat jejich práci nebo je to jejich svět a co vykážou, to platíte. a to ani nemluvím o tom, že chtít po nich žádanku na něco, co si chtějí objednat, je naprosto nemožné a kdyby už ji snad někdy napsali, tak ji v tom svém kutlošku už nikdy nenajdou :o :lol:

ještě jsem zapomněla poznamenat, že jsou to ale jinak milí hoši, všichni tři, každý trochu jinak, ale aspoň nějací chlapi ve škole :thumbs up:
Uživatelský avatar
refi
Moderátorka
 
Příspěvky: 3363
Registrován: pon 02. úno 2009 15:07:01
Bydliště: Ostrava

Re: naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod nono » ned 21. bře 2010 18:35:31

ahoj refi, my máme jednoho pána (jsme malá základka). Pán je moc hodný, :) když potřebuji pomoci tak je ochotný. To , že mi stále přemisťuje počítače, monitory... a já se menohu v inventuře zorientovat, na to už jsem si zvykla.
Jinak na programy mi jezdí páni od firem. Ti jsou také supr. Jen ten jeden je moc rychlý a dává mi nepřímo najevo, že bych toho měla umět s PC víc (jsem jen uživatel...) Vždy na něco přijde (co jsem neudělala a nebo udělala blbě) a nepřímo mi vyhubuje a já jsem pak z toho špatná. :cry: No co nejsem ale vševěd.... Jinak mi vadí, že mají málo času. Většinou mají více firem na trase, tak pospíchají. Ale kdo dnes nepospíchá..... :?
nono
 
Příspěvky: 721
Registrován: ned 15. bře 2009 1:25:10

Re: naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod markytka » pon 22. bře 2010 0:01:46

My máme pána uplně mimo školu. Dělá to po večer a víkendech po své práci. Vzdálený přístup má také. Je fakt, že do mého Pc kdykoliv může. Vlastně kdykoliv ne - musí mi dát předem vědět,abych mu PC nechala zapnuté, takže to vždy vím, když se mi tam chce "hrabat" :-) účetní program mám zaheslovaný a ostatní info není tak důvěrné.. Vystavuje nám měsíčně faktury za údržbu PC na škole ve stálé hodnotě, popř. doplněné o nákup tonerů apod..
markytka
 
Příspěvky: 176
Registrován: úte 03. bře 2009 8:00:25

Re: naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod kožíšek » pon 22. bře 2010 12:08:25

já bych sem ani přispívat nejspíš neměla :mosking: protože jsme s kolegou jediní dva "ajťáci" na škole :-) kolega má o údržbu sníženou vyučovací povinnost, a já coby hospodářka mám dvě hodiny týdně IT a pomáhám mu když je potřeba :-)
nicméně ještě vzpomínám na 8 měsíců které jsem strávila na jednom úřadě, odboru majetku města a tam měli úplně typického ajťáka, který neměl nikdy na nic čas a už vůbec ne na nějaké "hloupé" excelovské tabulky, takže si po pár měsících půlka úřadu zvykla, že je snazší zavolat si absolventku která se jim bude věnovat než ajťáka, a dodnes mají vytvořené tabulkové prográmky ode mně které jim každý rok aktualizuji :-)
kožíšek
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát 06. bře 2009 9:30:14
Bydliště: Chomutov

Re: naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod refi » stř 24. bře 2010 22:18:31

kožíšek> podobně jsem to měla i na minulé škole. správce tam tenkrát nebyl žádný, protože nebyla žádná učebna. takže jsem jako běžný uživatel začala studovat excel, instalace všeho si dělala sama a pomaličku se to začalo množit - můžeš prosím přijít, netiskne mi to - nebo - ztratil se mi program, nevím proč - nebo - co mám dělat, když chci tohle a tohle .... a tak jsem časem trávila podstatnou část pracovní doby zaučováním či prací na cizích počítačích. naštěstí nám pak nastoupil civilkář, který mě plně nahradil a pak už s narůstajícím počtem učeben a proškolením učitelů začínalo přibývat ve škole jakž takž odborníků a také správci it. ale dodnes - a to jsem 3 roky pryč - kolegyně s mými tabulkami z excelu pracuje a je schopná si tam už i sama něco upravit podle svých potřeb. teď už se starám jen o svůj počítač a když někdo potřebuje radu, pomůžu jen když jdu náhodou kolem :D :mosking: to aby mi to zase nepadlo na krk ;)
Uživatelský avatar
refi
Moderátorka
 
Příspěvky: 3363
Registrován: pon 02. úno 2009 15:07:01
Bydliště: Ostrava

Re: naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod jahlo » čtv 01. dub 2010 10:09:41

Ahoj, mám to s ajťáky obdobně jako mnohé z Vás - nemáme žádného. Takže když se paní ředitelce něco popo ... nebo nelze vytisknout, stáhnout, zprovoznit dat. schránku a pod., tak nastupuju já. Nikdy jsem technické stránce PC moc nerozuměla, jsem přece pouze uživatel , ale život donutil i naučil -:)))) Přitom jsem tu nejstarší, v podstatě již v důchodu, i když mi výměr dosud nedošel... chtěla jsem někoho zlanařit třeba na dohodu o prov. práce (nejsou peníze). S živnosťákem nemůžu nikoho sehnat a větší a fungující firmy v okolí jsou dosti drahé... jinak nám pomáhaly odrostlé a odrostlejší děti (vlastní, nikoliv "posluchači" naší školky), jenže čase začaly mrmlat,... ono sice není na škodu naučit se něco navíc, ale zase mi nedochází, proč by účetní, ekonom, pokladní... měli být experty přes výpočetní techniku. Zkoušeli jsme ajťáky našeho zřizovatele, ale se zlou jsme se potázali - prý mají moc práce... takže doufám, že to to mé PC ještě chvilku vydrží, zasloužilo by si již vyměnit, dokonce mám i "ulité" peníze z rozpočtu, ale protože není nikdo, kdo by mi ho pořádně sestavil, děkuji, nechci, až zmizím, děj se vůle....
jahlo
 
Příspěvky: 10
Registrován: stř 23. zář 2009 8:29:44

Re: naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod jajas » čtv 01. dub 2010 10:21:09

pro refi: Taky mi to něco připomíná..... Tehdy jsem uvažovala o tom, že je sice dobré umět i něco navíc, ale jestli není lepší se o tom dále nezmiňovat, protože pak člověk nemá čas na svou práci a může v tom "fofru" něco "zvojtit" v účetnictví. Nyní máme tzv."správce sítě", který ovšem "nemá čas" na případné problémy účtárny, takže jsme tam kde jsme byly. Ale nevadí, posléze jsme totiž zjistily, že to není až takový odborník, že sám kolikrát neví kudy kam a navíc nám sdělil, že "péče" o náš účetní program není v jeho pracovní náplni! Nezmůžeme nic, protože je to "kamarád od kamárada od ...." (jasné, že?). Takže např. naše evidence do CSÚIS bude asi docela zábavná.
jajas
 
Příspěvky: 242
Registrován: čtv 05. bře 2009 7:54:50

Re: naše zkušenosti s ajťákama

Příspěvekod L. F. » úte 20. dub 2010 12:30:30

Nám dělá IT technika-no jestli se mu dá tak říkat jeden mladý muž, který pracuje i pro zřizovatele ( =obec), tak k nám občas zajde, když uz si teda sami nevime rady a jinak jsem tu taky já, kdo tu dělá tzv. ajťáka-vzdycky mi reknou: ty jsi mladá ty bys to mohla umět a už mě maji :D. Nedávno tu za mnou byla i jedna učitelka, jesli bych ji mohla zvednou židli nahoru,zda to umim,tak jsem ji teda vysvětlila,ze je tam páčka, která se musí zvedout a židle vytahnout. Tak mi řekla,že to tak dělá,jak ji říkám,no jenže ona to děla tak,že si na tu židli jeste sedla a pak at se nedivi,ze ji to nejde zvednout :D ...chjoo tady je to nekdy opravdu zábava.
L. F.
 
Příspěvky: 235
Registrován: úte 02. čer 2009 14:57:42

Re: prosba o radu

Příspěvekod Ledu » pát 02. črc 2010 10:36:02

dobrý den, jsme nově vznikající školící středisko. Zřizovatelem je právnická osoba, specializujeme se na vzdělávání dospělých, máme akreditaci MŠMT. Teď jsme se od dodavatele PC, SW, HW dověděli, že existují licence pro školy, které jsou levnější. Prosím nevíte podmínky pro získání a užívání licencí pro školy? Nějaká registrace či co?
Děkuji a přeji pěkné dovolené.
Ledu
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 20. říj 2009 11:48:46


Zpět na Na slovíčko u kafíčka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků