Exekuce - jak postupovat

doba určitá, neurčitá, zkušební doba, kratší pracovní doba, nepravidelná pracovní doba

Exekuce - jak postupovat

Příspěvekod Ditta » pon 20. led 2020 13:52:10

Milé radilky,
prosím o pomoc.
Nástup nové zaměstnankyně 2.1.20. Od ní vím, že má asi 8 exekucí. Za pár dní mi donesla zápočtový list, kde jich je uvedeno 18 (popsaná celá strana)
a na konci stránky není ani razítko ani podpis kdo vystavil, takže nevím, jestli ten zápočtový list ještě nepokračuje s dalšími exekucemi... Dnes mi datovou zprávou došel 1. exekuční příkaz srážkami ze mzdy na přednostní pohledávku bez uvedení data kdy došlo prvnímu plátci (tzn: že já jsem první? tedy dnešní datum?), 2. další stejné číslo ex. příkazu, ale jiné peněžité pohledávky - daňového bonusu a 3. ještě žádost o poskytnutí součinnosti (vše od jednoho exekutora). A tato exekuce není uvedena v zápočtovém listu.
Co mám dělat, jak správně postupovat? Mám se sama dotazovat u všech 18 exekucí v jakém jsou pořadí a o jakou pohledávku se jedná? Nebo kde zjistím, o jakou pohledávku se jedná, (přednostní X nepřednostní)? Z toho zápočtového listu nevím, jestli jsou ty exekuce přednostní nebo nepřednostní. Je tam uvedeno pouze číslo ex. a datum začátku srážení. Co udělat nejdříve? Zjistit nejlépe všechny exekuce, jaké to jsou a v jakém došly pořadí...? A co když jsou v zápočtovém listu pouze nepřednostní pohledávky? A ta co mi přišla dnes je první přednostní, co se pak děje? Sráží se na první v pořadí nepřednostní 1/3 a 1/3 na tuhle dnešní přednostní a ještě ten daňový bonus, pokud si jinde nezažádali? A co když jinde žádali o daňový bonus? Rozhoduje i to jestli je to přednostní, nebo nepřednostní pohledávka? Jak se postupuje u vyplácení daňového bonusu?
Děkuji za každou radu, díky!
Ditta
 
Příspěvky: 61
Registrován: pát 12. kvě 2017 18:31:40

Re: Exekuce - jak postupovat

Příspěvekod witty » úte 21. led 2020 14:00:58

Ditto, vy máte na ty exekuce kliku :?

Vzhledem k tomu, že je situace tak zamotaná, poradím Vám asi to samé co minule. Vzít telefon a obvolat exekutory, že paní u vás pracuje. Ať vám pošlou obratem výkony rozhodnutí a podle data doručení prvnímu plátci si je seřadíte vy sama. Jednotliví exekutoři nevědí, v jakém jsou pořadí.
Na zápočťák se asi nedá úplně spolehnout, že mzdovka vyhodnotila správně pořadí, tak bych se být Vámi spolehla spíš sama na sebe. Případně se s bývalou mzdovkou můžete spojit a zjistit, jestli na ZL nějaký záznam nechybí.
Exekuce, která Vám už přišla - tam jste zřejmě první plátce, když není uvedeno jiné datum prvního přijetí, a zařadí se až na konec toho předlouhého seznamu. Ale jestli v seznamu není jiná přednostní exekuce, tak budete srážet 1/3 právě na tuto došlou exekuci.
witty
 
Příspěvky: 1230
Registrován: pon 02. bře 2009 10:21:43
Bydliště: JČ kraj

Re: Exekuce - jak postupovat

Příspěvekod Ditta » úte 21. led 2020 17:13:51

Witty, zdravím Vás!
Doufala jsem, že se ozvete. :thumbs up:
To máte pravdu, jsem klikař!
Tak nějak jsem si to myslela, i s tou přednostní pohledávkou, ale jsem vždy více v klidu, když mi to někdo potvrdí. To teda bude fuška. Zrovna jsem dokončila letošních asi 9 tabulek a statistik, které musím zpracovávat a teď zase tohle :x
Do toho mi nejde odeslat eNeschopenka - příloha, dnes už je 15tý den DPN, mám povinnost odeslat a program mi to sám nechce vystavit, tak nevím proč. Myslím si, že proto, že tam nemám žádné další datum ohledně DPN. Když tam dám jakoby ukončení DPN, tak mi přílohu udělá, ale bez toho data nic. Takže zítra budu muset řešit. Partnerlink mi taky napsal že nezná moji identitu, takže se to sype na všech stranách. A to mi to včera IT specialista aktualizoval! Nic nebudu si tu stěžovat, máme toho všechny dost!
Moc Vám díky za odpověď! Přeji Vám do nového roku všechno dobré! A díky, díky!
Ditta
 
Příspěvky: 61
Registrován: pát 12. kvě 2017 18:31:40

Re: Exekuce - jak postupovat

Příspěvekod JitkaMan » stř 22. led 2020 8:15:36

K té příloze k e-neschopence, já jsem teda osobně s tím nesetkala, ale kolegyně mi napsala postup: v F111 změnit stav na dvojku a pak už se to prý načte. Tak třeba to pomůže :)
JitkaMan
 
Příspěvky: 179
Registrován: úte 01. pro 2015 14:48:35


Zpět na Pracovní smlouvy, dohody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků