Stravování zaměstnanců

účtování, závěrky, vzory a opravy vnitřních i jiných dokladů

Stravování zaměstnanců

Příspěvekod Marie4 » pon 06. lis 2017 14:39:45

Dobrý den,
prosím Vás o radu - dotaz se týká poskytování stravování zaměstnancům.

Stravování zaměstnanců je zajištěno jinou organizací, která nám dodává obědy za 69 Kč a za 74 Kč (to je oběd na vzdálenější pracoviště a cena je o 5 Kč dražší - týká se dovozu obědu).


Cena obědu celkem: 69 Kč (potraviny 31 Kč, režie 38 Kč) u ceny 74 Kč (potraviny 31 Kč, režie 38 Kč, dovoz 5,00 Kč).
Zajímalo by mě, zda je účtování správné:
1. Všichni zaměstnanci za tyto obědy platí 17 Kč, z FKSP je 14 Kč (účet 412), zaměstnavatel 38 Kč (účet 527), pokud je dovoz - 5,00 Kč (účet 518).
2. Dále by mě zajímalo, zda je správné zaokrouhlení:
55 % uznatelných nákladů z ceny obědu (69,00 Kč) je 37,95 Kč a zda můžeme zaokrouhlit a dát 38 Kč na účet 527, nebo 37,95 Kč na účet 527 a 0,05 Kč na účet 528.
3. Pokud zaměstnanec nemá nárok na oběd ve výši 74,00 Kč (nebyl na pracovišti déle, než 3 hodiny, měl dovolenou atd.) - uhradí částku 14+38+5 Kč za dovoz - tj. včetně dopravy obědu, nebo nemusí doplácet 5 Kč a zaplatí jen 14+38 Kč?

Děkuji Vám za odpověď.
Kroutím očima Marie
Marie4
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř 12. úno 2014 13:48:01

Zpět na Účtování, vnitřní doklady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků