Provařenost v hlavní a HČ.

počty strávníků, teploty jídel a nápojů, spotřební koš, likvidace odpadů a zbytků, kalkulace, odhlašování, vařená jídla, polotovary, inovace, vegetariánská jídla, diety, co se smí a co už ne ...

Provařenost v hlavní a HČ.

Příspěvekod Ludmila » stř 04. pro 2013 8:13:42

Jak řešit situaci, když ke konci roku je provařenost v hlavní činnosti + 9.000,-- a ve vedlejší činnosti -10.000,-- Kč? Lze s tímto výsledkem vstupovat do nového roku, nebo se musí nějak účetně ošetřit. Např. uhradit ze zisku hospodářské činnosti. Děkuji zkušenějším za odpověď.
Ludmila
 
Příspěvky: 83
Registrován: čtv 05. bře 2009 9:12:53

Re: Provařenost v hlavní a HČ.

Příspěvekod eva.pro » úte 03. čer 2014 13:53:46

Chtěla jsem se zeptat, snaží se vaše vedoucí kuchyně na konci školního roku snižovat sklad potravin? Za kolik Kč jí tam tak zbývá?
eva.pro
 
Příspěvky: 503
Registrován: pon 09. bře 2009 14:17:18

Re: Provařenost v hlavní a HČ.

Příspěvekod nono » pát 06. čer 2014 9:34:16

Ano snaží. Kolik Kč je ve skladových zásobách - se odvíjí určitě od velikosti jídelny. My jsme měli v červnu 2013 140 zapsaných strávníků
a zůstatek na skladě k 30.6.2013 činil 16 tis. Kč.
K 30.6. dělám vždy ve skladu inventuru. Nejsou tam žádné potraviny, které by měly procházející datum spotřeby k září (nástup do ŠJ) a dále tam není nic mraženého (zelenina, maso....) ani mléko, máslo ...ani brambory, zelenina......atp. [:}
nono
 
Příspěvky: 678
Registrován: ned 15. bře 2009 1:25:10

Re: Provařenost v hlavní a HČ.

Příspěvekod eva.pro » pon 09. čer 2014 15:09:10

Díky za odpověď, alespoň to mohu porovnat s námi.
eva.pro
 
Příspěvky: 503
Registrován: pon 09. bře 2009 14:17:18


Zpět na Receptury, normy, předpisy, provozní řád

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník