Pružná pracovní doba a my - anketka

obsah, katalog prací

mám pružnou pracovní dobu

ano
7
18%
ne
23
58%
nemám, ale uvažuji o ní
5
13%
nemám a neuvažuji o ní
5
13%
 
Celkem hlasů : 40

Re: Pružná pracovní doba a my - anketka

Příspěvekod nono » pát 07. srp 2009 8:33:58

Odpovídám ALE asi to patří do jiné kategorie !!!!! :gmad: máme se přesunout správče ????
:gcrazy: Podle mého - je to jen a jen na řediteli školy, jak si práci ve škole zajistí a k tomu i úvazky a počet pracovníků. Z kraje nám už počet pracovníků a úvazky nehlídají, ale nedají nám více peněz než je v rozpočtu. V rozpočtu z kraje máme rozepsané počty pracovníků (asi to máte stejné)..... toho se ale pan ředitel může a nemusí držet. My máme cca těch 300 žáků a 2 budovy , včetně školní kuchyně. Tam je ale vedoucí školní jídelny, která mi předává uzávěrku na flešce. Já mám ten samý program na svém PC a tak si zkontroluji a vytisknu to co potřebuji. Máme 30 pracovníků. Dělám tedy vše (vč.mezd a personalistiky) - jsem tu jedna kancelářská síla. Vedle v městečku mají více žáků - 3 budovy a školní kuchyni - a mají 2 pracovní síly (na účto a na mzdy + ostatní kanc.práce). Podle mne je to opravdu na vytíženosti pracovníků, náročnosti práce .... v každé škole jsou jiné podmínky. Držím palce, já bych zkusila navázat s panem ředitelem dobrý pracovní vztah , pak ho přesvědčila , že mám práce více než na 8 hod.denně a pak teprve požádala o posilu. Hned bych mu ale s tím předložila návrh, jakou pracovní náplň by ta nová síla měla a jak by mohla být zařazena...kolik peněz by nás to stálo... spočítala bych že to vyjde..(muselo by to vyjít !!!).....a pak bych čekala, jak se k tomu vyjádří. Nevím jak na tom jste..... ale já tady u nás si to nedovolím, protože to by byl důvod mne vyměnit. Nestíháš..... máme jinou, mladou, perspektivní .... mne už je přes padesát, bojím se kde bych se chytla.. :cry: .. jsme na malém městě ..... tak raději mlčím a dělám ty přesčasy - k tomu vás ale nanevádím ani to neschvaluji.... :bye:
nono
 
Příspěvky: 721
Registrován: ned 15. bře 2009 1:25:10

Re: Pružná pracovní doba a my - anketka

Příspěvekod Dája » pát 07. srp 2009 9:59:13

Nejsem sice ze školství, ale myslím si, že stále platí okřídlená věta: Všichni se shromážní na školním dvoře, kde z příkazu pana ředitele dojde k zatmění slunce. :mosking: :bye:
Dája
 
Příspěvky: 634
Registrován: čtv 23. dub 2009 11:28:01

Re: Pružná pracovní doba a my - anketka

Příspěvekod refi » pát 07. srp 2009 10:03:10

Dája píše:Nejsem sice ze školství, ale myslím si, že stále platí okřídlená věta: Všichni se shromážní na školním dvoře, kde z příkazu pana ředitele dojde k zatmění slunce. :mosking: :bye:



:rofl: :mosking:
Uživatelský avatar
refi
Moderátorka
 
Příspěvky: 3363
Registrován: pon 02. úno 2009 15:07:01
Bydliště: Ostrava

Re: Pružná pracovní doba a my - anketka

Příspěvekod refi » pát 07. srp 2009 10:16:05

nono neboj, tohle "svěřování" s tématem souvisí, takže správce zůstává v klidu :D

já měla za dobu práce ve školství dva ředitele.
ten první byl chlap, pracovala jsem s ním 12 let. o pár let starší než já, přístupný změnám, maximálně tolerantní co se týče volna a pracovní doby, z případných negativních výsledků kontrol nikdy nedělal žádné problémy a finančně se nás snažil taky ohodnotit slušně. nikdy nás ani zbytečně neomezoval v nákupech kancelářských potřeb, výpočetní techniky atd. tolik pozitiva :mosking: na druhou stranu to byl člověk, který opravdu nechával vše na svých podřízených, moc se nezajímal o to, jaké problémy řešíme, jejich řešení stejně nechával na nás. když šel na poradu ředitelů, nikdy jsme se nedozvěděli novinky a to nám pak dělalo často velké komplikace. prostě se moc neorientoval v ekonomice školy, pedagogika ležela hlavně na zástupcích a ekonomika na nás thp. v samém závěru mého působení pod jeho vedením už jsem cítila jakési vyhoření z mé strany a potřebovala jsem změnu, i když jsem cítila, že o nějaké výhody přijdu.
mou současnou ředitelkou je už třetí rok žena. pracovní doba se tu dodržuje na minutu, všechna volna se pečlivě sledují, měsíčně kontrolují, nic neunikne. v tomto jsem si jednoznačně pohoršila, vyhovovala by mi více pružná pracovní doba, kterou jsem jen na slovní domluvu měla na předchozí škole celých 12 let.
nicméně - současná ředitelka je odborník na slovo vzatý, vzhledem k tomu, že sama učí ekonomické předměty, je pro mě velikánskou oporou v řešení mých pracovních záležitostí, rozumí všemu, co se ve škole děje, o všem má přehled, ví o čem mluví. dokáže dobře pracovat s počítačem, z 99% sama vypracovala žádost o grant na 2 mil. kč, je opatrná a vše raději dvakrát kontroluje.
těžko říct, jaký ředitel z těchto dvou je dlouhodobě lepší, možná až tady budu taky 12 let. nicméně na tomto místě jsem celkově spokojenější, mám tu sice náročnější práci, ale dělám si ji samostatně, jsem sama v kanceláři, mám tu více klidu. do práce se těším, i když i po třech letech mi chybí mí bývalí kolegové a nejraději bych si je tady naroubovala. v kombinaci se současnou paní ředitelkou :D
Uživatelský avatar
refi
Moderátorka
 
Příspěvky: 3363
Registrován: pon 02. úno 2009 15:07:01
Bydliště: Ostrava

Předchozí

Zpět na Náplně práce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron