malé varování - krádež ve škole :(

nezávazně o čemkoliv pro odpočinek od čísel a papírů

malé varování - krádež ve škole :(

Příspěvekod refi » pon 22. čer 2009 10:01:18

dávám to sem proto, že věřím, že stejná situace mohla nastat na 90% škol či organizací, ale dokud se to nestane, tak holt nejsme dost ostražití.
v pátek k nám do školy přišli dva občané snědé pleti, na vrátnici nahlásili, že si jdou na sekretariát pro razítko kvůli úřadu práce. asi to znáte - potřebují doklad o tom, že se zajímali o práci. sekretářka ani já jsme nebyly v pátek v práci, zastupovala hospodářka. bylo to kolem poledne, když byla zrovna na sekretariátě a jeden z těchto dvou pánů (velice slušně oblečení, upravení) přišel na sekretariát. zeptal se na práci a zatímco mu hospodářka říkala, že nemáme žádná volná pracovní místa, prohodil poznámku o diskriminaci a víceméně rozhodil hospodářku z dobré nálady. ta hledala u sekretářky razítko, že mu teda na formulář potvrdí, co potřeboval. mezitím, co stála u stolu a jednala s ním a chvílemi se skloněnou hlavou vyplňovala formulář, druhý vešel potichu dovnitř a vklouzl otevřenými dveřmi do ředitelny (dveře z chodby byly zavřené, otevřené jen ty ze sekretariátu), kde bleskurychle našel za stolem otevřenou kabelku a z ní ukradl doklady a peníze. když se hospodářka podívala zpět nahoru, byla překvapená, že tam stojí další muž (už se stihl z ředitelny vrátit, ale nestihl vyjít ze sekretariátu). nicméně nemohla s tím nic dělat, jedna ženská proti dvěma chlapům, prostě jim dala potvrzení a oni odešli. pak se zjistilo, že zástupkyně vedle, která si nechává zvenku klíče ve dveřích, postrádá mobil. ještě za nimi vyběhli, ale už byli v trapu, nicméně se zjistilo, že byli čtyři.
teď to ponaučení:
chyba první - vrátnice: vrátný měl telefonicky nahlásit, že jde návštěva do kanceláře. to se nestalo. ani se nemuseli zapsat ... když prošli, tak mu to po chvíli došlo, šel za nimi nahoru k sekretariátu, ale oni zrovna odcházeli a nevědělo se ještě, že kradli. takže v klidu odešli ... :-!
chyba druhá - klíče ve dveřích zvenku ... nebo i nezamknutá kancelář (např. si jdu do sborovny pro něco do lednice nebo pro vodu do varné konvice, prostě jsem stále na patře, ale jen v jiné místnosti, tak nebudu pořád zamykat)

píšu to jako varování - kontrolovat každého příchozího, hlásit podezřelé návštěvy a sledovat jejich pohyb, nenechávat otevřené či odemčené kanceláře i když jdu "jen vedle", případně osobní věci mít zamknuté ve stole. je to opravdu jen chvilka, tihle zlodějíčci jsou neuvěřitelně mazaní a hlavně neskutečně drzí. svým slušným zevnějškem nás matou a využívají toho, že ví, jak jsme na své věci nepozorní, protože si myslíme, že jsme v té škole nějak ochráněni. ale to je omyl. chyby děláme všichni a když se to pak sejde, tak je výsledek k pláči ...

druhý důvod, proč to píšu je, že se blíží prázdniny, kdy je škola prázdná a naše ostražitost je ještě menší ... tihle mizerové to samozřejmě také vědí, tak buďme opatrní !!!

;)
Uživatelský avatar
refi
Moderátorka
 
Příspěvky: 3363
Registrován: pon 02. úno 2009 15:07:01
Bydliště: Ostrava

Re: malé varování - krádež ve škole :(

Příspěvekod kožíšek » pon 22. čer 2009 11:48:01

Něco podobného se stalo mé bývalé kolegyni - byla to paní, romského původu, ukradla jí mobil zatímco kolegyně vypisovala cosi a nekoukala přímo na ní ale do počítače. Je fakt, že i já často odběhnu jen do sborovny do lednice hned do vedlejších dveří ale je třeba si dávat pozor.
a pro zasmátí - na prázdniny mám dobrou radu - když jsou všichni pryč a nemám tu ani školníka ani uklízečky ani jiné kolegy z vedení, pak si beru do práce svého psa - štěká při každém šramotu a vrčet umí taky hezky - hned to jinak vypadá :gcrazy:
Tak pěkný den a hodně sil a opatrnosti na prázdniny :bye:
kožíšek
 
Příspěvky: 33
Registrován: pát 06. bře 2009 9:30:14
Bydliště: Chomutov

Re: malé varování - krádež ve škole :(

Příspěvekod agama » pon 22. čer 2009 13:13:18

I já mám vlastní zkušenost s vykradením mé kanceláře (mobil, peněženka se všemi doklady a školní foťák), byli to bohužel žáci naší školy - takže KLÍČE VŽDY S SEBOU !!!!
Mobil nám policie asi do měsíce vypátrala - dnes je to už běžné (pokud jí nahlásíte tzv. IMEI přístroje. ;)
Uživatelský avatar
agama
 
Příspěvky: 516
Registrován: stř 04. bře 2009 15:45:44
Bydliště: Valašsko

Re: malé varování - krádež ve škole :(

Příspěvekod quendery » pon 22. čer 2009 16:22:28

Zdravím, protože máme z minulosti podobné skučenosti - moje kancelář je mezi ředitelnou a zástupcovnou, tedy průchozí, zvykli jsme si všichni zamykat, i když třeba jdeme přes chodbu na WC. Jistota je jistota. :? :? :?
quendery
 
Příspěvky: 104
Registrován: čtv 05. bře 2009 13:01:04


Zpět na Na slovíčko u kafíčka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků