kalkulace a prodej knedlíků v ŠJ

počty strávníků, teploty jídel a nápojů, spotřební koš, likvidace odpadů a zbytků, kalkulace, odhlašování, vařená jídla, polotovary, inovace, vegetariánská jídla, diety, co se smí a co už ne ...

kalkulace a prodej knedlíků v ŠJ

Příspěvekod Ilka » ned 16. led 2011 20:49:49

Může mi prosím někdo podat informaci jakým způsobem provádí kalkulaci a prodej knedlíků v ŠJ.Zajímá mne především jakým způsobem vypočítat mzdový náklad a režiji na 1 kus knedlíku.Suroviny si jsem schopna spočítat.Musím mít vytvořen kalkulační list a jak má vypadat?Jsou v prodeji knedlíků nějaká hygienická omezení a rizika? Děkuji všem jsem vděčná za jakoukoliv informaci.
Ilka
 
Příspěvky: 11
Registrován: ned 16. led 2011 20:31:48

Re: kalkulace a prodej knedlíků v ŠJ

Příspěvekod prejpatamat » čtv 12. kvě 2011 18:09:10

Kalkulace by měla vypadat takto: cena za suroviny + mzdová režie + věcná režie + zisk = cena výrobků (knedlíků)
V mzdové režii by se měly zobrazit veškeré mzdové náklady (včetně odvodů, FKSP, pojištění odpovědnosti), vezmeme třeba za předchozí rok a propočítáme na 1 oběd, ale zde bych vzhledem k menší náročnosti (časové) oproti celému obědu určila jen nějakou část (v %), která se do ceny knedlíků započítá
Věcná režie by měla zohledňovat náklady na energie, opotřebení nádobí a veškeré náklady související s provozem jídelny. Opět bych poměrnou částí přepočítala na knedlíky.
Ziskovou marži si určíte jak potřebujete (čím méně odhadnete správně náklady mzdové a věcné, tím by měla být vyšší, aby nedošlo ke ztrátám.
prejpatamat
 
Příspěvky: 39
Registrován: sob 13. bře 2010 16:11:35


Zpět na Receptury, normy, předpisy, provozní řád

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků