Faktura za školení člověka, který není zaměstnancem PO

faktury přijaté, vydané, zálohové, dobropisy, vrubopisy

Faktura za školení člověka, který není zaměstnancem PO

Příspěvekod pmaja » pát 13. bře 2026 11:49:14

Dobrý den,

prosím Vás o radu. Jsem zaměstnankyní obce a pracuji jak pro obec, tak pro základní školu, kterou obec zřizuje. Chystám se na školení ohledně spisové služby, která se bude ve škole zavádět. Dotaz zní - na jakou organizaci by měla být faktura vystavena? Na školu, kvůli které vlastně budu toto školení absolvovat, a nebo na obec, když jsem zaměstnancem obce? V případě, že by faktura mohla být na školu, tak na faktuře ale bude uvedeno moje jméno (a já nejsem zaměstnancem školy), lze tuto fakturu dát do ONIV?

Jakou spisovou službu prosím využíváte a jak jste spokojeni? Jsme malá škola a zatím vedeme papírově.

Děkuji za rady a názory. :bye:
pmaja

Re: Faktura za školení člověka, který není zaměstnancem PO

Příspěvekod jitumk » sob 14. bře 2026 12:26:51

Dobrý den,
nechala bych fakturu vystavit na školu - je to pro potřeby školy.
Proplatila bych z běžného provozu, ONIV jak byly dřív už vlastně neexistují. Nyní jsou náklady, které dřív byly ONIV hrazené z rozpočtu zřizovatele. Pouze záleží na tom jestli obec jako zřizovatel určila škole zvláštní hromádku peněz na tzv. ONIV.

Na spisovou službu nemáme žádný speciální program. U nás používáme na vše program KEO4 - účetnictví včetně pokladny a banky, majetek, mzdy, spisová služba. Prostě vše v jednom.
jitumk

Re: Faktura za školení člověka, který není zaměstnancem PO

Příspěvekod pmaja » pon 16. bře 2026 8:49:23

Moc děkuji, udělám to tak, jak píšete. Peníze od zřizovatele máme všechny v jedné kupě.
pmaja

Zpět na Faktury