Doložení praxe pracovníka

prostor k řešení všeho, co mají ZUŠ odlišné od jiných škol

Doložení praxe pracovníka

Příspěvekod škola » úte 17. zář 2024 14:26:20

Dobrý den,
přijímáme nového pedagoga, který nedoložil doklad o praxi z předchozích zaměstnání z důvodu častého stěhování. Je zřejmé, že má dlouholetou v praxi v oboru doloženou odpovídajícím vzděláním. Doložil pouze platový výměr od posledního zaměstnavatele, kde je uvedena délka započitatelné praxe k 31.9.2023. Lze tento platový výměr použít pro stanovení platového stupně pro zařazení zaměstnance.
Děkuji
Ivana
škola

Re: Doložení praxe pracovníka

Příspěvekod jitumk » stř 18. zář 2024 8:25:50

Dobrý den,
u nás by mu to uznáno nebylo. Argument, že nemá žádné doklady z důvodu stěhování??? On nemá ani z posledního zaměstnání zápočtový list? To, že má něco poznačeno na platovém výměru by mě nezajímalo. Podle čeho mu tu praxi stanovili, když Vám nedokáže nic doložit?
Prostě by jsem mu neuznala nic, když nic nedoloží. Ten, kdo pak bude případné kontrole dokazovat na základě čeho jste mu stanovili výši platu jste vy nikoliv on. Není problém, aby si předešlé zaměstnavatele oslovil a oni mu zaslali originální (ne žádnou kopii) potvrzení o tom, že u nich od - od pracoval, jako,... Dodá dodatečně, tak mu za základě nově vzniklých skutečností plat přepočtu a vystavím nový platovým výměr od měsíce kdy to doložil. Už jsem od zaměstnance mockrát slyšela, že potvrzení nemají kde sehnat, protože ..... Když jsem jim řekla, že je chápu, ale bohužel bez prokázání praxe nelze stanovit vyšší platový stupeň, tak do týdne vše sehnali. Jak jde o prachy :D

Vidím, že píšete do sekce ZUŠ, předpokládám, že jde tedy o pedagoga ZUŠ. Dříve jsem na ZUŠ pracovala, a tak vím, že s některými umělci je to ohledně papírování velmi složité, tak se s ním popřípadě dohodněte, ať vám dá přehled toho kde pracoval a oslovte ty předchozí zaměstnavatele za něj.
jitumk

Příspěvekod witty » stř 18. zář 2024 9:58:00

Mzdy ve školství dělám od roku 1984, počínaje odborem školství ONV, pak ŠÚ, ZŠ a dvě SŠ. Všude se praxe započítávala podle čestného prohlášení zaměstnance, žádné prokazování minulých zaměstnání se nekonalo. A nikdy to žádné kontrole nevadilo.
witty

Příspěvekod jitumk » stř 18. zář 2024 10:40:50

U nás máme ve směrnici (Vnitřním platovém předpisu) výslovně uvedeno: "Započitatelná praxe bude zaměstnanci určena podle dokumentů, kterými zaměstnanec doloží průběh předchozích zaměstnání. Čestné prohlášení o průběhu předchozích zaměstnání není dostačujícím dokladem."

Samozřejmě, že to požadování všech možných dokladů je pracné a nepříjemné, ale když jsem se cca před 5 lety na školení ohledně mezd a daní ptala na možnost použití čestného prohlášení, tak mi bylo odpovězeno, že čestné prohlášení nemá žádnou váhu. Takže u nás prostě musí zaměstnanec praxi dokládat, ať už zápočťákem, pracovním smlouvou, ......
jitumk

Zpět na specifika ZUŠ