Kalkulace ceny obeda

počty strávníků, teploty jídel a nápojů, spotřební koš, likvidace odpadů a zbytků, kalkulace, odhlašování, vařená jídla, polotovary, inovace, vegetariánská jídla, diety, co se smí a co už ne ...

Kalkulace ceny obeda

Příspěvekod madlenka » čtv 12. pro 2013 0:02:58

Milé radilky,
vim, ze toto tema tu zaznelo jiz vicekrat, presto stale nemam jasno, jak se spravne pocita kalkulace jednotlivych polozek obeda.

Zatim jsem vycetla, ze by se mely mzdove naklady pocitat jako:

Mzdove naklady / pocet uvarenych obedu za rok

Otazky zni: mzdove naklady maji byt dle rozpoctu (tedy normovane), nebo skutecne vyplacene za minuly rok? Pocet uvarenych obedu za rok je celkem (tedy v hlavni i doplnkove cinnosti, nebo pouze v hlavni cinnosti - a tady pouze obedy pro zaky nebo i pro zamestnance). A co presnidavky a svacinky - docetla jsem se o prepoctu koeficientem 0,15 nebo 0,20 nebo 0,30? Co je spravne a kde to najdu?

Moc dekuji za rady :gcrazy:
madlenka
 
Příspěvky: 9
Registrován: ned 28. říj 2012 0:23:27

Zpět na Receptury, normy, předpisy, provozní řád

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron