Tak jsem na tomto fóru po odmlce opět. S el. deníkem Flexi od Very bojuju. Napsala jsem jim mail, na vědomí našemu zřizovateli, který nám dává ty všechna práva /asi ten nákup byl domluven mezi nimi/ a prostě jsem se ptala na vše. Proč nemůžu vpisovat do těch všech kolonek, proč když smažu dopis, tak mi tam zůstává atd., prostě jsem se poptala na vše, na co jsem při práci narazila. No a podotkla jsem, že v mé pracovní náplni není se zaobírat jen poštou, ale ... a to jsem vyjmenovala tak na dva řádky,
a proto bych od tohoto programu očekávala flexibilitu, aby to byl skutečný pomocník a ne zdržovačka. A začaly se dít věci.
Okamžitě mi volali z Very, že mám příručku /mezi námi k ničemu,na mé dotazy tam odpověď není/, že můžu kdykoliv volat atd. Volali, když jsem šla domů z práce, takže jsem neměla program puštěný. Ale okamžitě další den se ozvali od zřizovatele. Tak jsme si domluvili schůzku ve škole. Takže už mám smazané ty jejich čísleníky, které se mi k ničemu nehodily, zrušili mi ty dopisy, které jsem tam na zkoušku dala, smazala, ale nevymazala úplně, pořád tam při otevření programu figurovaly. Na ostro v programu jsem začala pracovat předevčírem. Do programu jsem si z naší vnitřní směrnice o archivnictví zadala Spisový a skartační plán. To byl úkol č. 1. Bez tohoto se dost těžko pohnete z místa, protože se Vás program pořád na něco ptá nebo upozorňuje, že musíte vyplnit to či ono. Včera jsem zadala jeden dopis od rodiče, který chce k nám dát dítě do školy /přestup mezi školami/. Tak jsem pracně zadala údaje o rodiči /ještě mi to všechno trvá než něco vyplním/, pak program k tomuto dopisu přidělil čj., já jsem toto čj. jednací dala do podacího razítka na žádost, pak předala zástupkyni, ta to zpracovala a pak předala matce osobně. Ta si zatím prošla školu. A já netuším jestli mám dobře to, že jsem pak do Flexi napsala k tomuto dopisu, že je to vyřízeno osobně. To se tam totiž napsat nedá. Tam se jen odklikávají datumy, kdy se dokument vyřídí. No prostě pakárna. Takže počítám s tím, že příští týden si tu zavolám zase pracovníka z odboru informatiky a spolu to projdeme. Ale opravdu je to úspora času
To myslím ironicky. Sám tento pracovník řekl, že je to program zbytečně složitý. Tak jsem podala hlášení o vztahu el. podací deník a já
Příští týden bude pokračování. Třeba do 30.6. napíšu, že je to fajn a že jsem ráda, že ho mám. Ale zatím tomu nic moc nenasvědčuje.