Prohlášení poplatníka - dva nenavazující pracovní poměry

zálohové, srážkové, slevy, bonusy, roční zúčtování daní, potvrzení

Prohlášení poplatníka - dva nenavazující pracovní poměry

Příspěvekod lenka.mzdovka » úte 20. kvě 2025 14:47:54

Dobrý den, prosím o váš názor - 27.1.25 nastoupila zam. do pracovního poměru jako zástup za nemoc, pracovní poměr skončil ke dni 30.4.25 s tím, že uplynula doba určitá. Následně ale bylo potřeba stejnou paní přijmout od 19.5.25. Mezi tím paní nikde nepracovala a prohlášení nikde jinde nepodepsala. Platí to původní prohlášení podepsané v lednu, nebo musím tvořit nové, kde bude v hlavičce "od května", já si myslím, že stačí to lednové, ale trochu mě znejistila poznámka, která je přímo na tom prohlášení "1) použijte např. při dalším nástupu ke stejnému plátci daně v průběhu uvedeného zdaňovacího období (např "od září RRRR")"

A ještě ke stejnému případu, co mi vrtá hlavou - jak se pohlíží na tu druhou smlouvu z hlediska zkušební doby? Může být znovu 3 měsíce od počátku data nástupu v nové smlouvě? To by se mi zdálo, že by se dalo velmi snadno zneužívat...
lenka.mzdovka

Re: Prohlášení poplatníka - dva nenavazující pracovní poměry

Příspěvekod jitumk » čtv 22. kvě 2025 12:13:48

Dobrý den,
také u nás máme paní, která nám chodí na krátkodobé nouzové zástupy za nemoci apod. do ŠJ. Prohlášení mám podepsané na celý rok a tím, že jinde žádnou práci nemá nic neřeším.
Co se týče zkušební doby, tak jí do smlouvy píšeme "Zkušební doba se nesjednává". Tím, že ji známe a ona nás i provoz není důvod zkušební dobu dávat.
Ohledně opakování pracovních vztahů mi na školení bylo doporučeno, že můžeme argumentovat, že jsme povinni zajistit provoz školy a tudíž, když není kdo, tak musíme vzít paní, i když už u nás pracovala předtím třeba 5x. Zajištění provozu je mimořádná situace - děti nemohou zůstat bez oběda,.....
jitumk

Re: Prohlášení poplatníka - dva nenavazující pracovní poměry

Příspěvekod lenka.mzdovka » pát 23. kvě 2025 9:01:58

Děkuji za odpověď, tady je to trochu složitější, protože ten nový pracovní poměr už není jako zástup, ale obyčejná doba určitá na rok, ale paní ředitelka to bere jako "výpomoc" než sežene novou paní učitelku, která by byla "na stálo". Proto tam chce mít p.ředitelka možnost dát na této nové smlouvě ukončení PPV ve zkušebce, kdyby tu novou učitelku sehnala rychle... A mě se to zdá takové nějaké nespravedlivé, vůči té stávající učitelce (maminka po rodičovské), která byla ochotná jí takto vytrhnout trn z paty. Ale asi jsem nikde nenašla, že by to bylo zakázané, abych mohla argumentovat...
lenka.mzdovka

Zpět na Daně