lenka.mzdovka píše:Milé dámy, nevíte o nějaké iniciativě účetních, která by požadovala zúžení množství informací, u kterých je potřeba nahlašovat změnu? Smířila jsem se s rozšířením osobního dotazníku a odesláním dat při nástupu zaměstnance, ale teď v praxi vidím, jak moc mi přibylo odesílání změn, kvůli věcem, které se dříve vůbec hlásit nemusely - změny pracovních pozic, vedoucí/nevedoucí, změna PPV na dobu neurčitou... Prostě každé prd, které k zaměstnanci do PC zadám. Dokonce přidání RČ dítěte kvůli OČR mi způsobilo opravné podání MH, což mi přijde už úplně absurdní... Myslíte, že to na MPSV vědí, že to "zrušení 25 formulářů" způsobilo neustálou nutnost hlídat, kde jsem co změnila a odesílat změnové hlášení => absolutně žádné snížení administrativy naopak několikanásobné navýšení případů, kdy si musím projít procesem podání? O chybách při zavádění nemluvím, to si SNAD sedne, ale tohle si nemá kam sednout...
lenka.mzdovka píše:Napsala jsem svazu účetních přikládám v příloze... Přijde mi rozumné začít tam, uvidíme...

pmaja píše:Dobrý den,
i když nyní jsem školství téměř opustila a pracuji s jiným programem, nedá mně to, abych se nepodělila se zážitky s Vemou v poslední době a nezeptala se Vás ostatních, zda se Vám stalo něco podobného, nebo jestli jsem měla smůlu jen já?
Moje pracovní působení a práce s Vemou je celkové dost zamotaná a bylo by to hodně na dlouho, kdybych měla vše vysvětlovat, tak to zkusím jen nějak v kostce: S Vemou už nějaký ten rok pracuji a delší dobu jsem s nimi nepotřebovala nic řešit. Před rokem jsem nastoupila do nové práce/školy, kde bylo nutné pořídit nový systém a udělat rekonstrukci mezd za 7 měsíců. Vemu jsem znala, tak jsem zvolila ji. Objednávka, smlouva - vše odesláno datovkou. Reakce ze strany Vemy až po 14 dnech, kdy jsem urgovala, že se nic neděje. Pak následoval problém s dodáním tokenu - přišla prázdná obálka (token nikde). Přes konzultantku, která mě dostala na starost, jsem zjistila jméno sekretářky, která token měla odeslat. Jelikož mají všichni ve Vemě stejně skládaný e-mail a já znala jméno sekretářky, tak jsem ji napsala e-mail, kde jsem jí vysvětlila svoji neutěšenou situaci - rekonstrukce mezd, další mzdy na krku a že nemám token. Následoval od ní velmi ostrý telefonát, ve kterém mně vynadala, kde jsem na ni vzala e-mail a nařkla mě, že jsem token ztratila. Později bylo zjištěno, že ona sekretářka token do obálky vůbec nevložila a poslali jej znova. Token přišel, ale ouha - byl špatně, prostě nefungoval.
Po pár dnech naštěstí dorazil nový a já mohla konečně začít pracovat. Podařilo se.
Bohužel kvůli problémům, které zde nechci popisovat (pár lidí z Radíme se o nich ví) jsem po roce opět měnila práci. Poptala jsem Vemu, zda by mohla zaslat cenovou nabídku na zpracování mezd oné školy (hledaly se v té době různé varianty, jak můj odchod řešit). Ani přes 2 urgence jsem se cenové nabídky nedočkala.
Školu nakonec převzala externí firma, která s Vemou nemá žádnou zkušenost, takže tu firma tak nějak postupně zaučuji (já už jsem v zaměstnání skončila, ale ještě vypomáhám). Objednala jsem token pro tuto externí firmu - přišel za měsíc. Zadán požadavek na instalaci Vema Client - po 10-denním čekání jsme urgovali a přišel návod, jak si toto nainstalovat.
Před týdnem jsem zjistila, že se pedagogům zobrazuje špatně zůstatek nároku na samostudium. Přestože jsem čerpání v průběhu školního roku zadávala, mají zůstatek stále 12 dní. Zadala jsem tedy před týdnem požadavek a absolutně bez odezvy. Nevíte, co s tím?
O odezvách kvůli JMHZ, snad ani nemá cenu se zmiňovat, ale tam bych to snad i pochopila.
Máte stejnou zkušenost?
Jen pro zajímavost - kromě Vemy a Avensia umí P1 udělat ještě nějaký jiný program?
lenka.mzdovka píše:Napsala jsem svazu účetních přikládám v příloze... Přijde mi rozumné začít tam, uvidíme...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník