Moje dnešní zkušenost s portálem ČSSZ a kontrolou nahlášených změn zaměstnanců.
Dnes jsme obdrželi od metodiků mzdového programu upozornění, že před prvním odeslání JMHZ máme provést kontrolu zadaných údajů prostřednictvím portálu ČSSZ, protože zaznamenali případy, kdy se údaje o zaměstnancích evidované na portálu ČSSZ neshodují s informacemi odeslanými z programu.
V sekci v sekci JMHZ → Registrace zaměstnance, kde lze zvolit typ podání „Změna údajů“ jsem si zkusila projít pár pracovních vztahů a vyskakovalo mi upozornění v bodě F - Pojištění, že nemám doplněn stát pojištění a bylo tam předvyplněné "cizozemské číslo pojištění", přestože nemáme žádné cizince. Pro jistotu jsem kontaktovala naši OSSZ. Paní mi velmi ochotně "nakoukla" na pár zaměstnanců a řekla, že vše máme jak má být, "cizozemské číslo pojištění" vyskakuje na portále, ale ona ho nevidí a nemá tam být, takže je to zase nějaký šotek,.... Závěrem mi poradila, ať se na portál moc nedívám, že se to stále ladí

.
Takže vše nechávám osudu. První odeslání JMHZ ukáže, co chybí, a pak to budu holt, v případě potřeby, řešit za pochodu.