Úrazové pojištění žáků?

sociální, zdravotní, zákonné, evidenční listy

Úrazové pojištění žáků?

Příspěvekod pmaja » pát 24. říj 2025 10:38:37

Dobrý den, prosím Vás o radu.
Jsme menší ZŠ a MŠ a původní paní ředitelka a účetní odešly (bohužel ve zlém). Zřizovatelem školy je obec. Potýkáme se s kupou problémů a schválností (zablokovaný hlavní e-mail, skartované dokumenty apod.). Teď si ale říkám, zda bychom neměli platit nějaké úrazové pojištění dětí? Mám strach, abychom něco nepromeškali.
Dudu vděčná za radu.
pmaja

Re: Úrazové pojištění žáků?

Příspěvekod jitumk » pát 24. říj 2025 12:06:34

Dobrý den,
úrazové pojištění za žáky platíme 1x ročně, vždy "k výročí smlouvy". Ohledně výzvy k placení to trochu vázne a vždy si to musím hlídat sama, a pak se pojišťovně připomínat, že už je čas platit :D .
Měli byste někde objevit smlouvu a kontaktovat pojišťovnu, aby vám pojistka nezanikla. Popřípadě zkusit vypátrat nějaký úraz z dřívějška (spis ohledně úrazu), pojišťovna posílá info o výsledku odškodnění.
No, a v nejhorším obvolat větší pojišťovny s dotazem, zda tam náhodou u nich nemáte smlouvu.
jitumk

Příspěvekod KateřinaK » stř 29. říj 2025 8:03:10

Nám většinou chodí výzva k úhradě.
Možná byste našli i v bankovních výpisech platbu některé pojišťovně. A je i možné, že pojištění odpovědnosti za školu má zahrnuto ve své pojistce zřizovatel, u nás to tak dříve bylo.
KateřinaK

Příspěvekod pmaja » čtv 30. říj 2025 11:55:33

Moc děkuji za reakce. Připadám si jako detektiv. Na výpise z účtu jsem našla nějakou platbu pojištění. Do vyhledávače jsem si zadala číslo účtu, na které se platilo a vida - nalezlo mi to pojišťovnu. Kontaktovala jsem ji a opravdu pojistné dlužíme |:-(| Poslali mně i pojistnou smlouvu, ale moc se nemůžu zorientovat v tom, na co jsme se vlastně pojistili (je tam víc věcí), takže si asi nějakého jejich pojišťováka pozveme, abychom to s ním probrali, zda jsme vůbec pojištěni správně atd.
U zřizovatele jsem ověřila, že on platí jen pojištění budovy školy.
pmaja

Příspěvekod refi » pát 31. říj 2025 10:58:35

tak vás by měli platit zlatem, dávat dokupy po někom tolik agend, to je fakt masakr. já vždy přebírala po někom agendy v naprostém pořádku, takže jsem si jen udělala svůj systém a pokračovala bez nervů dále. moc držím palce, ať brzy nastane bod nula a už se nebudete muset plácat v minulosti :thumbs up:
refi
Moderátorka

Příspěvekod pmaja » pon 03. lis 2025 13:54:24

To je milé, moc děkuji. Skáču z jednoho do druhého, snad se z toho nezblázním. [:-}
pmaja

Zpět na Pojištění