Dobrý den, prosím o radu - máme zaměstnankyni, která pracovala na pozici kuchařky v MŠ. Udělala si kurz asistentky pedagoga a dohodla se s ředitelkou, že nastoupí jako asistentka od 12.11.24. Moje otázka zní - je něco špatného na postupu - původní pracovní poměr na pozici kuchařky ukončit dohodou k 11.11.24 a na pozici asistentky pedagoga sepsat novou smlouvu? Jde i o to, že každá ta pozice je financována z jiných peněz a ta původní byla na dobu neurčitou, tato musí být na dobu určitou podle toho, jak dlouhou bude do MŠ docházet dítě, kterému byla asistentka pedagoga přidělena a zkrátka jde o úplně jinou práci.
Nebo se má udělat změna - dodatek k původní pracovní smlouvě - změna pracovní pozice a druhu práce a doby na kterou je smlouva uzavřena? Tomu by napovídalo to, že z OSSZ mám zpětnou vazbu, že nelze hlavní pracovní poměr v jeden den odhlásit a druhý den znovu přihlásit (když na sebe navazují). V tomto případě by mě zajímalo co s průměrem - zadat ručně pravděpodobný výdělek dle nové pozice? Nebo nechat průměr, který se vypočítal na základě předcházejícího čtvrteltí v pozici kuchařky (to se mi nezdá moc fér - v jiné MŠ by na stejné pozici dostala jiné peníze a tady by byla "bitá" tím, že u nás zůstala)...