Změna programu uprostřed roku?

Změna programu uprostřed roku?

Příspěvekod pmaja » pát 01. srp 2025 11:43:06

Milé Radilky,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Jsme obec = zřizovatel ZŠ a MŠ. Ve škole byly dlouhodobé problémy s vedením školy a chyby v účetnictví. Paní ředitelce končilo funkční období, byla odvolána, proběhl konkurz a byla jmenována nová paní ředitelka.
Stará paní ředitelka skončila a skončila s ní i paní účetní. Včera proběhlo předání. No musíme se tím prokousat, bude to náročné. V tuto chvíli nás nejvíce trápí výplaty (kromě tedy toho, že nemáme dost pedagogů). Paní účetní zpracovávala výplaty v Avensiu, byla zaměstnancem školy. Tento program ale neměla škola oficiálně zakoupen, paní účetní tvrdí, že šlo o její program (zřejmě zpracovává více organizací), je snad ochotna nám data z Avensia dát. Výpaty za červenec řešit nemusíme, ty účetní ještě udělala, my jen zadáme příkaz. Tady na obci máme ale Vemu.
Otázka zní – myslíte si, že by šla data z Avensia za leden doteď namigrovat do Vemy? Avensio vůbec neznám, Vemu umím, ve školství jsem pracovala jako mzdovka a personální. Nebo myslíte, že by bylo jednodušší výplaty zadat ručně do Vemy znovu od ledna doteď? Jedná se celkem o cca 25 zaměstnanců na HPP + nějaké dohody. Ve škole je ZŠ pro 1. stupeň, MŠ a školní jídelna.
Jak byste to řešili Vy?
pmaja

Re: Změna programu uprostřed roku?

Příspěvekod refi » pon 04. srp 2025 9:43:31

řešit import dat do Vemy lze, zadejte si na Vemu ofiko požadavek, aby vám s tím pomohli - z Avensia se musí vyexportovat data do excelu (pokud tu možnost mají) a přes excelent dostat do Vemy.
nemáte sice moc zaměstnanců, takže i ručně by se dalo, ale pořád je to o každém zaměstnanci spousta údajů.
pro ruční navedení od ledna bych viděla ale jednu výhodu - lépe poznáte mzdovou historii každého z nich, protože vám projdou rukama se všemi detaily. pozor ale na to, že pokud udělala předchozí mzdovka případně chybu, musíte ji udělat ve Vemě taky, abyste souhlasily na všechny výstupy za měsíce od 01/25 (kromě údajů od ledna byste zadávala i příjmy pro přílohy k nemocenským dávkám za 12 měsíců zpět). Opravy můžete dělat až nejdříve od srpna, kdy budete plně zpracovávat ve Vemě.
držím palce, přebírat účetnictví po někom, kdo skončil "ve zlém" není lehké ;)
refi
Moderátorka

Re: Změna programu uprostřed roku?

Příspěvekod pmaja » pon 04. srp 2025 21:11:38

Moc děkuji. Vemu už jsem kontaktovala, budu s nimi mít hovor a vše s nimi proberu. Máte pravdu, že by tam chyba v historii být mohla (po tom, co jsem zatím viděla bych se spíš divila, kdyby tam žádná nebyla |:-(| Tak mi držte palce.
pmaja

Zpět na Software