Povinnost elektronizace řídící kontroly

ekonomický software - informace, zkušenosti, poznatky z praxe

Povinnost elektronizace řídící kontroly

Příspěvekod Januli » čtv 26. úno 2026 12:31:47

Dobrý den,
řešíte prosím někdo povinnost elektronizace řídící kontroly dle nového zákona 231/2025 Sb. od 1.1. 2027? Případně máte někdo zkušenosti s programem Croseus od firmy Dynatech? Případně jiný program? Děkuji a přeji všem hezký den.
Januli

Re: Povinnost elektronizace řídící kontroly

Příspěvekod witty » čtv 26. úno 2026 15:39:00

Jestli jde o kontrolu nad provozními financemi školy, tak my máme software od Gordicu (jmenuje se to Finanční kontrola). Vedoucí zadá online požadavek na nákup něčeho v hodnotě XY, schválí to ekonom a posléze ředitel. Máme od Gordicu i účto, proto jsme volili tuto možnost.
witty

Příspěvekod mskolka » pát 27. úno 2026 9:28:48

Zatím neřešíme, ale nevím jak na to, neměl by nám pomoci zřizovatel? Ptala jsem se u svého dodavatele softwaru, a napsali co tedy dle zřizovatele potřebujeme....a já fakt nevím, spíš tím myslel digitalizaci účetnictví (nebudou faktury v listinné podobě atd.)-má to někdo?
Máme 6 pracovišt, vedoucí dostanou malou část z rozpočtu.
Takže na to by šlo zakoupit nějaký program zvlášt a nějak propojit na pracoviště...to si neumím představit:( kdo pomůže... já jako účetní to nevyřeším.
M.
mskolka

Příspěvekod stredni skola » úte 03. bře 2026 13:52:43

Dobrý den, existuje nějaký program na kompletní řídící kontrolu (všechny příjmy a výdaje včetně tržeb, dotací, cesťáků, příslibů, mzdových a majetkových operací, následné kontroly apod.)? Umí tohle všechno program od Gordiku? Děkuji a hezký den všem.
stredni skola

Zpět na Software