Program na účetnictví - nejlepší volba.

ekonomický software - informace, zkušenosti, poznatky z praxe

Program na účetnictví - nejlepší volba.

Příspěvekod Ludmila » pát 28. čer 2024 7:08:12

Chci se zeptat ostatních na zkušenosti s účetním programem. Já zpracovávám účetnictví školy na programu Stereo. ÚZ pak předávám přes program Výkaznictví JASU.
Program Stereo ale bude končit a přecházet na nový program DUEL. Chtěla bych ale program, ze kterého bych bez problémů odeslala ÚZ na kraj i do CSÚIS.
Jaké máte zkušenosti vy. Mzdy zpracovávám na Vemě. Děkuji za tipy.
Ludmila

Re: Program na účetnictví - nejlepší volba.

Příspěvekod jitumk » pát 28. čer 2024 7:53:58

Dobrý den,
osobně mám zkušenost s účtováním v programu GORDIC a nyní KEO4. Obojí jsou nastavené na práci ve školství, takže odeslat výkaz není problém ani z jednoho = na pár kliknutí.
GORDIC = dražší záležitost, dobře vychytaná legislativa (program nastaven na 100% kvalitu), když jsem potřebovala poradit, tak to vždy bylo 100% dobře, méně ohebný - doposud dělá roční uzávěrku jejich technik na základě osobní návštěvy a ještě za to platíte, aktualizace programu opět na základě návštěvy technika, mají to vše hodně zabezpečené
KEO4 = levnější pořízení i roční údržba, aktualizace se nahrávají samy, data uloženy na vzdáleném serveru, takže mohu dělat v pohodě i z domu, roční uzávěrku si dělám sama dle jejich návodu, mají emailovou poradnu (odpověď max do 24 hod., většinou do 3 hod.), ale už se mi bohužel stalo, že odpověď nebyla úplně správná a ohledně legislativních změn to občas trvá než to technicky vyladí do dokonalosti. Je jednodušší na orientaci, hodně intuitivní. KEO hodně využívají i obce.

Ani jeden program jsem si nevybírala sama, prostě už ho v práci měli. Každý mi svým způsobem vyhovoval, takže nemůžu říct, že některý z nich už nechci ani vidět. Oba dva mají k dokoupení dle potřeb modul pokladna, majetek, mzdy, spisová služba,....
jitumk

Příspěvekod Ludmila » pát 28. čer 2024 11:09:20

Děkuji za vaši reakci. Ještě uvažuji o účetním programu od Vemy. Nebyl by pro mě tak neznámý, když na něm zpracovávám mzdy.
Ludmila

Příspěvekod savy » pon 01. črc 2024 15:31:27

Taky mám zkušenosti s Gordicem a KEO, za mě Gordic už nikdy, hlavně mzdový program, ale je to už 10 let zpátky, třeba je to dnes už lepší. Na účetnictví jsem měla jen tu základní verzi (malá škola, peněz nebylo nazbyt), za každý modul navíc se platí, takže všechno ručně nabouchat, ale vedla jsem si knihu faktur i pokladnu v excelu a mohla ledacos zkopírovat a ulehčit si práci. I Gordic můžete mít uložený na cloudu, mě do toho vždycky technik při návštěvě dost tlačil. Aktualizace i závěrky mi pak dělal dálkově přes TeamViewer, aspoň jsme ušetřili na cestovném :D .
Teď mám KEO taky jen základní verzi, ale ta má v sobě knihu faktur i pokladnu, nemám jen propojení na homebanking. Trochu mám problém když něco potřebuju dohledat a zkontrolovat v sestavách, v Gordicu mi to přišlo jednodušší, ale možná to jen neumím nastavit. Se mzdovým programem moc spokojená nejsem, ale plus je, že si udělám výstup do účetnictví a nic nemusím přepisovat. Ale každému vyhovuje něco jiného, pokud má VEMA i účetní program a jste s ní spokojená, zkuste se u nich zeptat, jestli by vám třeba neposkytli demoverzi.
savy

Příspěvekod Dahab » stř 03. črc 2024 8:28:19

Já se přikláním k tomu, že Gordic taky už nikdy více. Ano, mají ho dobře ošetřený, ale je zbytečně drahý a nepružný. Uživatel si sám s ničím neporadí, vždy musí kontaktovat jejich ajťáka a za každé mrknutí oka se Gordicu platí. Uzávěrku taky musí dělat oni a za peníze. Mám srovnání, protože několik let pracuji současně jak v Gordicu tak i v programu FIS 3000 od společnosti Compex Zlín. A tento program si nemůžu vynachválit. Zaplatíme jednou ročně udržovací poplatek a pak už vše můžeme řešit po telefonu a zdarma. Vždy ochotně poradí, navedou, případně se napojí ..., takže žádný problém. Uzávěrku si taky sama převedu do nového roku, program je srozumitelný, působí jednoduše, má přehledné sestavy. Dokonce se líbí i zřizovateli. Jinak v Compexu mají vše ošetřeno tak, že posílání do CSÚIS je taky jednoduché a v souladu s legislativou, ale to musí mít všichni, kdo se účetními programy zabývají, takže toho bych se určitě nebála. Takže když to shrnu, xlet se trápím se složitým Gordicem a teď jsem narazila na program, se kterým je radost pracovat. To je má zkušenost :bye:
Dahab

Příspěvekod Ludmila » stř 10. črc 2024 9:45:12

I Vám děkuji, zkusím se zeptat na demoverzi, zda by se dal program vyzkoušet.
Ludmila

Příspěvekod refi » stř 10. črc 2024 9:49:08

Ludmilo a odkud jste? myslím region. mohla bych vám dát případně tip, kde mají na účetnictví i mzdy taky Vemu, abyste se poptala na reference, když už s Vemou umíte.
refi
Moderátorka

Zpět na Software