Úspora na odvodech na sociální a zdravotní pojištění

a vše, co k němu patří

Úspora na odvodech na sociální a zdravotní pojištění

Příspěvekod škola » úte 06. led 2026 16:46:56

Zdravím všechny,
jak prosím využít úsporu na odvodech na zdravotní a sociální pojištění. Jedná se o orientační ukazatel UZ 33353. Zůstala nám nějaká menší částka a nevím jetli ji vrátit při vyúčtování nebo využít jako ONIV na učební pomůcky.
Děkuji
IG
škola

Re: Úspora na odvodech na sociální a zdravotní pojištění

Příspěvekod jitumk » stř 07. led 2026 9:09:45

Dobrý den,
rozhodně ji využijte (přeúčtujte) na učební pomůcky nebo něco podobného spadajícího do ONIV.
Nic nevracejte.
jitumk

Příspěvekod metla » pát 09. led 2026 12:19:21

jitumk píše:Dobrý den,
rozhodně ji využijte (přeúčtujte) na učební pomůcky nebo něco podobného spadajícího do ONIV.
Nic nevracejte.

Dobrý den,
můžete prosím poradit jak se toto přeúčtovává? Taky nám něco zbylo z odvodů.
Stačí když přeúčtuji vnitřním dokladem na středisko ONIV vnitřním dokladem přesně tu částku kterou potřebuji, nebo musím provést v daném dokladu, který je už v účetnictví.
Děkuji
metla

Příspěvekod jitumk » pát 09. led 2026 15:29:58

Záleží na programu - já mám KEO4 a tam je to provázané. Najdu si fakturu, vyberu si v jejím detailu záložku AKCE a opravný doklad, který se mi pak přetvoří do klasického VÚD, ale v detailu je pak vidět ta provázanost mezi VÚD a fakturou.

Jinak bych prostě pro prokázání, udělala kopii faktury, kterou chci přeúčtovat a přiložila ji k VÚD, popřípadě si udělala tužkou poznámku na originál faktury.
Účtuji pak na straně MD 501.xxxx nejdříve mínusem a další řádek opět MD 501.xxxx + ÚZ 33353 plusem tu stejnou částku.
jitumk

Zpět na ONIV