Dávka okamžité pomoci od ÚP vyplacena škole

účtování, závěrky, vzory a opravy vnitřních i jiných dokladů

Dávka okamžité pomoci od ÚP vyplacena škole

Příspěvekod pmaja » pát 20. zář 2024 10:39:13

Dobrý den, prosím Vás, setkal jste se s tím již někdo? Kontaktovala nás maminka jednoho žáka, že od školy potřebuje potvrzení, že hoch je student a že se v tom a tom termínu zúčastní seznamovacího kurzu. Předpokládali jsme, že to má kvůli nějakému výživnému apod. Nyní nám ale na účet školy přišlo 1.000 Kč od Úřadu práce. Cca asi po 5 telefonátech na různá místa jsme zjistili, že o tuto dávku zažádala ona zmíněná paní, že jde o nějakou dávku okamžité pomoci na školní pomůcky apod. Nemáme k tomu vůbec od Úřadu práce žádný papír, máme jen tisícovku na účtu a výpis z účtu, ze kterého není jasné o co jde a co my s tím? Jak to zaúčtovat? To nemůžou vyplatit přímo té paní? Naše škola o žádnou dávku nežádala. |:-(|
S tímto jsme se nyní setkali poprvé. Máte s tím někdo zkušenost?
pmaja

Re: Dávka okamžité pomoci od ÚP vyplacena škole

Příspěvekod kozmova » pát 20. zář 2024 12:30:52

Dobrý den,
u nás je to běžná praxe. Přijde rodič, že chce potvrdit žádost pro ÚP. Zadáme na tu žádost naše číslo účtu. A jako VS chci uvést rodné číslo žáka pro identifikaci. Po obdržení peněz na účet zaúčtuji a poznamenám si za jakého žáka to je.
Hezký den :bye:
kozmova

Příspěvekod pmaja » pon 23. zář 2024 12:27:09

Dobrý den, a máte k tomu prosím Vás nějaký doklad? My máme jen ten výpis jinak nic a na Úřadě práce si mě přehazují jako horkou bramboru. Jak to prosím Vás účtujete a co s tou obdrženou tisícovkou děláte?
Moc děkuji.
pmaja

Příspěvekod kozmova » stř 25. zář 2024 12:50:10

pmaja píše:Dobrý den, a máte k tomu prosím Vás nějaký doklad? My máme jen ten výpis jinak nic a na Úřadě práce si mě přehazují jako horkou bramboru. Jak to prosím Vás účtujete a co s tou obdrženou tisícovkou děláte?
Moc děkuji.

Dobrý den,
mám to také jen na výpisu z účtu. Napíšu si ktomu papír, že jsem dne ... obdržela od ÚP částku ve výši ... na ... A rozepíši na co to všechno to je. Dostala jsem třeba i za 2 sourozence celkovou částku na různé věci, tak si to rozepíšu, abych věděla co je co. Poté čátku rozúčtuji na účty na které potřebuji. Většinou to mám většinou na učtu 324/AU. Pak zúčtuje za celou školu. Snad jsem to napsala srozumitelně.
Hezký den :bye:
kozmova

Zpět na Účtování, vnitřní doklady