cestovné

domácí a zahraniční, zálohy, vyúčtování, cizí měna

cestovné

Příspěvekod mskolka » stř 29. říj 2025 8:59:37

Dobrý den, jak řešíte doklady k cesťákům, když platí jízdenku, parkovné svou kartou, přes aplikaci...co po nich mám chtít?
děkuji M.
mskolka

Re: cestovné

Příspěvekod jitumk » pon 03. lis 2025 18:06:00

Dobrý den,
záleží na vás, jak to máte nastavené ve směrnici.
U nás většinou zaměstnanci jízdenky nedokládají - nemusí. Zvlášť nyní, když se platí jízdné kartou v automatech a jízdenka ani potvrzení k tomu nejsou.
Osvědčením apod. prokáží, že se školení zúčastnili, pokud jde o nějaké "vyřizování", tak opět musí sdělit výsledek a to stačí. Všem bez rozdílu vyplácíme jízdné ve výši autobusu, vlaku či MHD, dle toho kam jedou, nikomu se neproplácí auto, i když autem jede.
jitumk

Příspěvekod mskolka » stř 25. úno 2026 10:42:35

Ani řediteli, když jezdí svým autem?
Nemůže mi někdo poslat vzor směrnice, musíme (já jako účetní?) to aktualizovat.
Kdo u vás řeší tyto směrnice (tady to padne na mě)?
děkuji
mskolka

Příspěvekod jitumk » stř 25. úno 2026 11:50:54

Jak si to nastavíte ve směrnici, tak to budete mít. Chcete proplácet jízdu autem jako auto, tak proplácejte auto v plné výši dle zákonných pravidel.
Pro všechny zaměstnance bez rozdílu musí být, ale nastavena stejná pravidla stejná pravidla, bez ohledu na funkci.

U nás proplácíme auto v hodnotě jízdného autobusem, vlakem,...., protože to auto je jejich volba (samozřejmě s vědomím vedení) z důvodu pohodlí, úspory času,.... U nás máme téměř 50 zaměstnanců a minimálně půlka někam jezdí na školení, schůze kabinetů,... kdyby jsme měli proplácet hodnotu auta, tak nám náklady ročně vzrostou minimálně o 30 tisíc.
jitumk

Zpět na Cestovní příkazy