platby

banka, pokladna, doklady, cizí měna, software

platby

Příspěvekod mskolka » úte 22. říj 2024 8:55:18

Dobrý den, jak řešíte platby u společností, které chtějí platbu hned převodem, do mailu pošlou jen číslo účtu(zálohovou nechtějí poslat). Někdo má uvedeno že obratem pošlou fakturu, někdo do 14 dnů, někdo se zbožím (já balíky nevidím, máme 5 pracovišt).
Mě jde o to, že peníze mi odejdou z účtu-kam zaúčtovat?, nebudu mít ani zálohou fakturu(objednávku si do záloh asi nedám, když mi pošlou potom danový doklad), takže si dělat nějaký seznam a hlídat co mi nebylo dodáno? jak potom zaúčtovat fakturu.
Co když se stane, že zboží ani faktura nepřijde:(
děkuji M.
mskolka

Re: platby

Příspěvekod jitumk » úte 26. lis 2024 12:10:15

Dobrý den,
zálohu platím pouze na základě zálohové faktury. Ona sice sama o sobě moc velkou váhu nemá, ale mám přehled komu za co platím a pohlídám si díky tomu konečnou fakturu.
Při objednání zboží přes internet píšou zaměstnanci do objednávky poznámku " prosím o vystavení zálohové faktury, objednávku nemůžeme zaplatit pouze na základě informačního emailu". Většinou fakturu vystaví, popřípadě (protože jsme škola = důvěryhodný plátce) pošlou rovnou zboží a fakturu v balíku s ním.
Pokud nedají zálohovou fakturu a i na moji žádost ji odmítají vystavit, tak firmě oznámím, že od nich tedy nemůže zboží pořídit a objednáme jinde. Ještě se nestalo, že by o nás chtěli jako o zákazníka přijít :lol: a vždy se řešení najde.
jitumk

Zpět na Platební styk